Ja detta med att banta, gå ner i vikt m.m. har liksom blivit en sorts stressfaktor för många.
Eller rättare sagt så kan man säga att livet har blivit mer stressat för det är ju så mkt man ska hinna med.
  • handla
  • hämta barn
  • ha en arbetskarriär
  • idrotta/sporta
  • umgås med barnen
  • ha ett klanderfritt hem
  • laga gourmetmat
  • ha ett livfullt kärleksliv med sin partner
Och med detta så ska man vara frisk, smal som en modell och alltid vara glad.
Ekvationen går inte ihop. Dygnets timmar räcker inte till. Så hur löser man detta då.
Jo, man måste fråga sig själ vad som ligger högst i prioriteringen och vad som hamnar sist. Sen kanske man ska be om hjälp.
Jag har t.ex. min kära mor som kommer till mig varje måndag och onsdag eftermiddag och passar mina barn så jag hinner träna. För det är ngt jag känner att jag inte hinner med. Så detta är en bra lösning.
Dygnets timmar räcker inte till för mig heller alltid. Men jag har prioriterat bort mig väldigt mkt. Och mitt hem är en låg prio på.
Men nu är det lite ändring på gång.

Har börjat tänka mer långsiktigt och satt upp ett mål med slutdatum min 40:e födelsedag. Det är ca 2½ år kvar men så får det vara. Då ska jag ha gått ner i vikt och det är ca 60-65 kg som ska bort från denna kropp. Men jag vill ta det lugnt då jag har testat att gå ner fort och det funkade bra medn jag blev ding i huvudet för att det hängde inte med i utvecklingen. Så nu har jag tagit längre tid men med marginal för om jag har klarat målet innan så finns det utrymme att försöka hålla den vikten tills dess att jag fyller 40 år.

Jag har redan nu förlorat -4 kg på 3 veckor. Det är lagom takt.

Hoppas ni vill följa mig på denna resa. Är inte inne ofta och skriver men försöker komma ihåg det.

Kram /Jenny